Stadskanaal

Excursie naar Blaauwsterrenwacht en planetarium DOT

Op dinsdag 4 februari (dus niet op 28 januari, zoals eerder is gemeld!) is er een excursie naar de Blaauw-sterrenwacht van de Rijksuniversiteit op de Zernikecampus en naar het 20-meter planetarium DOT (het voormalige Infoversum), vlakbij het UMCG in Groningen.
Op de Blaauw-sterrenwacht is bij onbewolkte hemel de schitterende wintersterrenhemel te bekijken. Op 4 februari is de planeet Venus bij onbewolkte hemel goed zichtbaar alsmede de maan, die dan - twee dagen na Eerste Kwartier - goed te bekijken is. Mocht het bewolkt zijn dan zal Paul Feldbrugge in de Blaauwsterrenwacht het een en ander vertellen over onderzoek naar exo-planeten en het (on)mogelijkheid van bestaan van leven daarop.

Het tweede gedeelte van deze excursie zal bestaan uit een 3D-voorstelling in DOT, waarin Prof. Dr. Rien van de Weijgaert zijn prachtige - en voor leken zeer begrijpelijke - uitleg over het Kosmische Web (=grote-schaalstructuren in de ruimte) zal verzorgen. 

Vooralsnog ziet het programma van de excursie er als volgt uit:
17:30 ontvangst in de Bernoulliborg op de Zernikecampus te Groningen.
17:45 bezichtiging van de sterrenwacht en bij mooi weer: waarnemen / bij slecht weer: uitleg over onderzoek naar exoplaneten door Paul Feldbrugge
18:45 pauze met koffie/thee en broodjes
19:15 vertrek naar DOT (parkeren bij parkeergarage Boterdiep)
20:00 (precies) 3D voorstelling in DOT
21:00 Einde voorstelling in DOT

Voor deze excursie is plaats voor maximaal 20 personen. Daags tevoren worden deelnemers gedetailleerd geïnformeerd over de locaties en de parkeermogelijkheden.
Kosten per persoon € 10,00 inclusief  koffie/thee + broodje en toegang tot DOT, exclusief parkeerkosten bij DOT (€ 1,00 per 24 minuten).
Opgave onder vermelding van naam, telefoonnummer en e-mailadres uiterlijk 22 januari bij Marjo van Eck, tel.: 06 - 46 01 33 65 of per mail: marvaneck(at)hotmail.nl.