Stadskanaal

Lezing: Vogels in de winter door Geert de Vries komt te vervallen

Afdeling:

Stadskanaal

Datum:

27-01-2021


Kosten:

€ 2,50

Kosten lid:

Gratis

Locatie:

Zaal ‘De Eendracht’
Poststraat 30
9501 ER Stadskanaal

Route

Door de verlenging van de lock down komt de lezing te vervallen.

Aanvang 19.30 uur
Deze lezing komt in de plaats van de jaarvergadering.

De bekende Drentse natuurkenner, Geert de Vries, verzorgt een lezing over vogels in de winter. Zijn grootste kwaliteit is dat hij ingewikkelde zaken over natuur op een eenvoudige en luchtige manier kan presenteren, met zelfgemaakte foto’s die van professionele kwaliteit zijn.
Voor de pauze staan vogels in de tuin centraal. Welke vogelsoorten zijn ‘s winters in bijna alle tuinen te zien? Waar komen ze vandaan? Is de roodborst op de voedertafel dezelfde als die in het voorjaar in de tuin broedt? Hoe kan het dat je ene jaar wel kramsvogels en kepen in de tuin ziet en andere jaren lijken ze wel van de aardbodem verdwenen? Hoe vindt een gaai zijn verstopte eikels terug? Mag je wel of niet voeren als de winter voorbij is? Kortom, het is een verhaal over het boeiende leven van onze tuinvogels en hoe je die ‘s winters het beste kunt verzorgen.

Na de pauze staat de groep vogels die ’s winters in het buitengebied verblijven centraal, zoals reigersoorten, eenden, zwanen en ganzen. Er wordt veel boeiende informatie over het gedrag van deze vogelsoorten gegeven. Het aantal overwinterende ganzen is spectaculair toegenomen tot meer dan 2 miljoen. Er is geen plek in Europa waar het gras ’s winters zo groen is als in Nederland. Wat maakt Nederland zo aantrekkelijk voor zoveel ganzen en is iedereen daar even blij mee?

Eenieder die in korte tijd veel wil leren over onze gevederde vrienden in de tuin en in het buitengebied, mag deze avond eigenlijk niet missen. De avond is interessant voor zowel de leek als de kenner.

Voor deze lezing moet u zich van tevoren aanmelden.  Dat kan via het aanmeldingsformulier op de website of via email info(at)stadskanaal.groei.nl
Wanneer een lezing vanwege Corona niet doorgaat, krijgt u hierover persoonlijk bericht wanneer u zich aangemeld heeft.