Stadskanaal

Bloemschikdemonstratie Linda Eising

Op donderdag 17 november 2023 organiseerden wij als afdeling voor de eerste keer een bloemschikdemonstratie om mensen te activeren ook te gaan bloemschikken. Voor deze avond hadden we Linda Eising uitgenodigd. Linda is eigenaresse van Flora Projects in Hooghalen en docente Bloem, Groen & Styling bij Terra MBO.

Thuis had Linda al een aantal ondergronden gemaakt, die ze deze avond voor haar demonstratie nodig had. Het eerste bloemstuk had een houten terrastegel als basis. Daarop stonden pennen met denneappels, 4 kaarsenstandaards op de hoeken en dat moest nog afgemaakt worden zodat het in de herfst en ook nog met kerstmis gebruikt kon worden. Linde vertelde heel duidelijk wat ze allemaal deed en ook waarom. Om alles duidelijker te kunnen zien werd met behulp van een videocamera alle handelingen vergroot op een scherm weergegeven.
Bij het vierde bloemstuk werd nog getoond hoe je de "kale"bos bloemen kan aankleden met een kussen, kaarsen en herfstbladeren allemaal in deze kleurstijl. Dit gaf een heel mooi en rustig geheel. Voor de verloting deed deze aankleding "helaas"niet mee.
In de pauze kon men een aantal bloemschikbenodigdheden kopen die Linda in haar bloemstukker verwerkt had. Daar werd goed gebruik van gemaakt en de daarbij gegeven adviezen waren zeer welkom.
Er werden nu nog door Linda 4 bloemstukken gemaakt met een duidelijke uitleg erbij. Hiernaast kunt u zien hoe de bloemstukken er uitzagen. 
Na afloop werden de 8 gemaakte bloemstukken verloot en de winnaars waren heel blij met hun gewonnen bloemstuk.

Door haar gedrevenheid en duidelijke uitleg was Linda in staat vele bezoekers enthousiast te maken voor diverse aspecten binnen de bloemsierkunst. Linda werkt niet vanuit de standaard gedachte maar gaf ideeën over hoe thuis de ondergronden weer hergebruikt konden worden.
Al met al was deze avond een groot succes.