Stadskanaal

Mijn Gardenista avonturen

Tijdens de Gardenista werd het nationaal kampioenschap bloemschikken gehouden. Hiervoor moest je auditie doen omdat ze op zoek waren naar de beste 30 bloemschikkers in 3 verschillende klassen. Je moest een motivatie schrijven waarom ze jou moesten hebben en 5 foto's van je werk op sturen. De jury bepaalde bij welke groep je ingedeeld werd. Studenten, professionals of amateur. Ik werd ingedeeld bij de amateurs. In deze groep deden 28 deelnemers mee.

Het thema wat we kregen was “Fairy tale” en het subthema was “Frogs”. Ik heb gekozen voor Rapunzel met haar lange vlecht. Na wekenlange voorbereidingen, uitdenken, lenen van anderen/ verzamelen, zelf een mand vlechten, boren, zagen, verven enz. was ik eindelijk klaar om aan het bloemwerk te beginnen.
Het stuk mocht kant en klaar aangeleverd worden en je mocht er ter plekke nog een paar uur aan werken om het af te maken. En wat was het leuk om mee te maken. De sfeer was goed en fantastisch weer erbij.
's Avonds na 22 uur zouden we gebeld worden als je in de finale zat. Ik werd gebeld!!!! Hoera, ik zat in de finale, met slechts 1/10 punt verschil op nummer 2 en 3/10 op nummer 1.

En wat was het een spannende ervaring om tijdens de finale van Gardenista op zondag op het podium te mogen staan. Nadat we wisten wat de opdracht was kregen we een emmer vol bloemen, een prachtige vaas, steekschuim en 45 minuten de tijd om het uit te werken. Er moest een bijzondere techniek in verwerkt worden. Ik heb met typha blad een vlecht gemaakt, bloemetjes gemaakt van draad en 2 orchideeënbloemetjes gelijmd. De sierwaarde van de vaas was zo mooi dat ik het zonde vond om die weg te werken met alle bloemen die we kregen. Ik heb dus in de pot gewerkt om de vaasvorm in ere te houden.
Toen de 3 klassen geweest waren werd de uitslag bekend gemaakt en ik ben geëindigd op de 3e plaats. Wederom met een minimaal verschil van 0,25 punt op nummer 2 en 1,0 punt op nummer 1.
Maar ik ben toch maar mooi een jaar lang 3e  amateur van Nederland. Hoe mooi is dat.

Ik ben een ervaring rijker, heb weer veel geleerd en kijk met een goed en tevreden gevoel terug op een geslaagd kampioenschap wat ik heb kunnen doen mede dankzij de sponsering van Groei & Bloei Stadskanaal. Hiervoor mijn hartelijke dank.

Groetjes, Lineke Hummel

Wilt u de prijswinnende bloemstukken zien, dan kunt u kijken op gardenista.nl/bloemschikken/