Stadskanaal

Prijswinnaars NNBE 2024

Op 9 maart werd  het Noord Nederlands  Bloemschik Evenement (NNBE) gehouden in Ureterp waaraan zo’n zestig deelnemers hebben deelgenomen. Als bestuur van de afdeling Stadskanaal hebben we dit  zeker gestimuleerd en acht dames van onze afdeling hebben met succes deelgenomen. Het was een heel gezellige en leerzame dag waarin het wedstrijdelement minder belangrijk was, maar toch is het altijd spannend om na afloop je beoordeling  te horen en welke tips en tops daarvoor van belang kunnen zijn.

Er waren twee groepen ingedeeld: de recreanten en de gevorderden. Bij de recreanten  waren er vijf eervolle vermeldingen en bij de gevorderden waren er uiteindelijk jury beoordelingen op punten .

Als Stadskanaal  kwamen we heel goed uit de bus. Bij de recreanten kwam Amanda Breedveld (bovenste foto) als beste uit de bus met een eervolle vermelding en bij de gevorderden was Carla Bouwland (onderste foto) de topper met  het hoogste aantal punten dat de jury die dag gegeven heeft. Beide dames staan hier met hun kunstwerken op de foto. Hopelijk een stimulans voor anderen om  ook aan deze leuke activiteit te gaan meedoen!

‘s Middags konden de werkstukken van de deelnemers worden bewonderd en was er een bloemschikdemonstratie van Melissa Smedes, die tot de top-10 van de wereld behoort. Ze heeft ons verrast met haar bijzondere creaties en het is een prachtig spektakel geworden. Aan het eind van de demonstratie werden de door haar gemaakte arrangementen verloot.