Cursus Moestuinieren 2023

Wilt u gezond eten uit eigen tuin? Bent u al een moestuinierder of wilt u met een moestuin beginnen? De Amateur Tuinders Vereniging Het Page-Dal en Groei & Bloei, afdeling Stadskanaal organiseren een cursus moestuinieren. In 8 avonden gaan we in op veel onderwerpen zoals een gezonde grond, het zaaien, onderhoud van de moestuin en ziektes en plagen. U leert niet alleen veel in theorie maar u gaat in de praktijk ook met moestuinieren aan de slag. Hiervoor stelt de Amateur Tuinders Vereniging in Stadskanaal een perceel van 150 m2 beschikbaar. 10 deelnemers kunnen dan elk op 15 m2 de handen uit de mouwen steken. Maar heeft u al een moestuin, dan kan deze cursus u ook verder helpen om nog betere resultaten te krijgen. Voor nog eens 4 deelnemers bieden we de mogelijkheid de cursus te volgen, maar dan zonder gebruik te maken van het stukje moestuin dat de Amateur Tuinders Vereniging biedt. De avonden worden verzorgd door drie docenten met verschillende achtergronden.

Waar:                   ATV Amateur Tuinders Vereniging Het Page-Dal, Dwarsweg 1 9502 WP  Stadskanaal.
Wanneer:            Om de 14 dagen op woensdagavonden, vanaf 26 april t/m 30 augustus, aanvang 19.00 uur.
Kosten:                € 50, - per deelnemer, inclusief (biologische) zaden en koffie/thee.
Deelnemers die geen stukje moestuinvan 15 m2 willen gebruiken, kunnen meedoen voor een bedrag van € 35,- (inclusief koffie en thee)
Extra zaden:        Optioneel: extra pakket biologische zaden: € 30,- via www.Moestuinierder.nl
Aanmelden:        Door middel van het aanmeldformulier Cursus Moestuinieren 2023 via website www.stadskanaal.groei.nl. Uw aanmelding is definitief wanneer het deelnamebedrag door ons is ontvangen. U kunt zich aanmelden tot uiterlijk 19 april.
Max. deelnemers: 10 deelnemers met perceeltje van 15 m2 en 4 deelnemers zonder perceeltje.

U kunt deelnemen aan de cursus als u lid bent van de Amateur Tuinders Vereniging of van Groei & Bloei. Ook als u geen lid bent van G & B of van de ATV kunt u zich aanmelden. De aanmeldingen gaan naar volgorde van binnenkomst (wie het eerst komt, die het eerst maalt).  Als er te veel inschrijvingen zijn, hanteren we een wachtlijst. Als de wachtlijst van toepassing is, wordt de deelnemersbijdrage teruggestort.

Data cursus Moestuinieren

• 26 april