Stadskanaal

Lezing "Anders fotograferen in de tuin"

Als natuurfotograaf en enthousiast tuinliefhebber, combineert Marcel Batist deze hobby's tot boeiende lezingen. Zijn lezing “Anders fotograferen in de tuin” had een tweeledig doel. Enerzijds het ontspannen genieten van prachtige opnames over de wonderlijke natuur om ons heen. Anderzijds valt er ook nog veel te leren. Handig voor het samenstellen van een fotoboek over de tuin of tuinreis.

Op een voor iedereen begrijpelijke wijze kwamen een aantal belangrijke facetten uit de fotografie aan bod om een geslaagde foto te maken. Geen technische details, maar hij liet met foto’s de verschillen zien en legde uit waarom het zo is. Hij onderbouwde de theorie dat mensen onbewust op dezelfde wijze naar foto’s kijken. Dat deze regel ook bij tuin- en bloemenfotografie geldt, is deze avond duidelijk geworden.

Verder trokken er nog een flink aantal tips over het scherm om interessantere foto’s te maken. Een scala van voorbeelden werden aangereikt om een pakkende en afwisselende reportage van de eigen tuin te kunnen maken. Opnieuw ondersteunden fraaie foto's een aantal wetenswaardigheden die we niet snel zullen vergeten. Het waren zoveel wetenswaardigheden en tips, dat ze niet te onthouden waren. Daarom had hij aan het eind van de avond voor iedereen een hand-out waarin alle behandelde onderwerpen kort beschreven worden. Hij adviseerde deze hand-out bij de hand te houden bij het fotograferen in de tuin om snel even wat te kunnen opzoeken. Een ander advies was veel foto’s te maken, de prullenbak van de camera is geduldig en heeft veel ruimte.

Mocht u de hand-out niet meer kunnen vinden, dan is die te downloaden door <HIER> te klikken.

Wij hopen dat ook u na deze lezing voortaan met “andere” ogen naar uw eigen tuin kijkt en u er intenser van zal genieten en vooral ook mooiere foto’s in maken.

De planten die hij meegenomen heeft voor de verloting zijn:
Plectranthus ciliatus drege
https://www.plantago.nl/plantindex/plant/BO/P/1/plectranthus-ciliatus-drege/224550.html 
Bulbine frutescens 
https://www.tuinadvies.nl/plantengids/2029/bulbine-frutescens