Stadskanaal

Mijn Tuin

In januari 2017 ben ik verhuisd van een huis met een tuin van 4000 m, naar een huis met een tuin van 1750 m. De tuin van mijn huidige huis bestond voornamelijk uit gras, coniferen, een vijver die lek was en echts en verdwaalde plant. De afgelopen jaren heb ik stukje bij beetje steeds meer gras veranderd in prachtige bloeiende borders met veel verschillende planten.

Voor het huis heb ik nu een grote border met diverse bloemen waar veel er nu prachtig bloeien.Wat mij verbaast is dat de Echinacea het zo goed doet, overal komen jonge stekken op en de vlinders en bijen zijn talrijk. Ik ben trots op de naald van Cleopatra, die wel 2 meter hoog is. De vijver achter het huis is dicht en daar groeien en bloeien nu ook vele soorten bloemen. Niet netjes gerangschikt, maar het is wel een mooi gezicht. De roze Flome’s - die je volgens mij niet zo vaak ziet- bloeien nu volop. In de tuin zijn naast vlinders en bijen ook vele vogels te zien. Ik blijf nog steeds stukken grasveld veranderen in mooie borders met steeds weer andere bloemen en planten. 

Om vanuit het huis doorzicht in het achterste gedeelte van de tuin te krijgen, zijn er bomen gekapt. Nu is er doorzicht naar de akkers en het bos waar je soms herten ziet lopen. Ik geniet enorm van
mijn tuin en al wat groeit, bloeit en leeft.

Zwaan Staal

Ik geef de pen door aan: Heleen Wissink.